Am lansat grupuri libere de discuții despre psihologie și stare de bine, pentru adulți și adolescenți. Înscrie-te aici.
Psiholog bun (adulți și copii) în București, Bellanima

Psiholog bun în București, la Clinica Bellanima

Psiholog bun în București, la clinica Bellanima

Ce înseamnă un psiholog bun? Care este profilul său? Care este metoda de lucru a unui psiholog bun? Găsesc un psiholog bun în București? Toate aceste întrebări ne apar în minte în momentul în care ne decidem să căutăm un psiholog sau un psihoterapeut (adică un psiholog care a urmat o formare într-una din abordările terapeutice existente: psihodinamică, terapia cognitiv-comportamentală, terapii umaniste etc.). 

Astfel, devine important să știm la ce aspecte să ne uităm atunci când căutăm un psiholog bun în București; asta deoarece terapeutul are un rol cheie: calitățile sale umane și profesionale, precum și formarea sa terapeutică vor fi baza pentru relația terapeutică pe care o vom lega cu acesta.

Ce înseamnă de fapt un psiholog bun?

General vorbind, un psiholog bun îți oferă timpul și spațiul să vorbești, să plângi, să țipi sau, pur și simplu, să gândești. Un psiholog bun îți deschide calea spre un dialog intern propriu: scopul este să devii curios despre tine însuți și să cauți explicații și în afara ședințelor săptămânale.

Specific vorbind, atunci când vorbim despre profilul unui psiholog bun, este important ca acesta să aibă o serie de calități, precum: este o persoană caldă, empatică, orientată spre ceilalți, ascultă activ și este într-un continuu proces de învățare. Aceste calități se exersează, desigur, mai ales în anii de formare într-una dintre școlile terapeutice menționate. De altfel, tehnicile terapeutice pe care le va aplica la cabinet le-a aplicat prima dată asupra propriei persoane, în primii doi ani de formare. Desigur, un psiholog bun nu încetează niciodată să citească și să învețe. 

Un psiholog bun este capabil de auto-analiză

Acest lucru înseamnă că psihologul se cunoaște bine pe sine și știe să își controleze reacțiile; știe să separe propriile experiențe de viață, oricât ar fi de asemănătoare cu cele ale clientului, și să se concentreze pe client. Totodată, își știe limitele și poate îndruma clientul către un alt psihoterapeut din cadrul clinicii dacă simte că nu poate gestiona momentan povestea clientului și nu își poate menținea neutralitatea. 

Un psiholog bun este capabil să ofere explicații

În ceea ce privește relația terapeutică, ascultă, îți înțelege simptomele și formulează ipoteze care se validează sau se invalidează. Asta înseamnă că are o gândire flexibilă și se adaptează în mod continuu la viața în plină desfășurare. Totodată, caută activ și într-un mod creativ abordări adaptate nevoilor tale.

Este capabil să identifice teme recurente

Acest lucru înseamnă că, prin ascultare activă, este capabil să pună cap la cap piesele (ca într-un puzzle) și să identifice legăturile dintre anumite evenimente și răspunsurile clientului la acele evenimente. Și, foarte important, un psiholog bun stăpânește arta de a pune întrebări. Psihologul nu oferă rețete de viață și nu oferă sfaturi! Ci, prin întrebările pe care le adresează, ghidează procesul terapeutic înspre obiectivele setate împreună cu clientul. Totodată, este capabil să transmită acest spirit interogativ și clientului său: întrebarea “Te auzi vreodată pe tine însuţi punându‐ţi astfel de întrebări, ca cele pe care le discutăm aici?” este un exemplu de întrebare care poate deschide dialoguri deosebit de utile pentru procesul terapeutic.  

Are încredere în proces

Are o perspectivă optimistă și o încredere puternică în capacitatea oamenilor de a se schimba, vindeca și dezvolta; în același timp, un psiholog bun nu subestimează puterea unui mecanism de apărare dezvoltat în ani de zile și este sensibil față de frica de schimbare a clienților săi.

Căutarea unui psiholog bun nu trebuie să fie una dificilă. La clinica Bellanima din București, cei aproximativ 40 de specialiști în sănătate mintală (psihologi/psihoterapeuți/psihiatri) îmbină într-un mod echilibrat tehnicile învățate în formare cu abilitățile umane pe care le posedă, cum ar fi empatie și grijă. Programul de terapie de la Bellanima abordează într-un mod integrat o multitudine de tulburări, de la depresie, anxietate, la tulburarea din spectrul autist, parenting, logopedie, bullying și terapie de cuplu. Un psiholog bun în București este mai aproape decât crezi. Te așteptăm la o programare în clinică sau online.

Programează o ședință online sau în cabinet

0374 554 340

Spune-ne mai multe despre ce te preocupă.

Identificăm soluția potrivită pentru tine și te contactăm în curând.

    Serviciile noastre pot fi oferite atât în cabinet, cât și online. Contactați-ne pentru mai multe detalii.

    0374 554 340

    Luni – Vineri:
    09:00 – 20:00

    Newsletter

    Incepe aici
    close slider

    Ofertă promoțională

    Consiliere psihologica preliminara (2h) - 240 lei


    Primul pas pe care il recomandam clientilor nostri, pentru a intelege ce anume poate fi imbunatatit din punctul de vedere al starii lor interioare, este evaluarea psihologica preliminara (2h) care are un pret special in aceasta luna.

    La Bellanima, fiecare caz este tratat in mod personalizat, in functie de dificultatile, nevoile, obiectivele si resursele clientului nostru...


    Detalii Pachet

    phone