Află mai multe despre noul nostru serviciu, o altfel de evaluare pentru o viață împlinită.

INTREBARI FRECVENTE

Speram ca acoperim toate intrebarile la care te-ai gandit. Totusi, daca ai alte nelamuriri, te rugam sa ne contactezi si iti vom raspunde in cel mai scurt timp.

Intrebari frecvente

Oferim sedinte personalizate de psihologie, psihoterapie si psihiatrie, la standarde internationale, acoperind o sfera vasta de interventii terapeutice, pentru toate grupele de varsta, precum si servicii integrate in cadrul celor doua centre specializate: Centrul de tratare a depresiei si Centrul pentru tratarea autismului.

In acest moment nu oferim aceasta posibilitate, ci doar tratament ambulatoriu.

Acest lucru poate fi stabilit dupa evaluarea psihologica preliminara. Scopul unei consultatii de acest tip este acela de a analiza starea ta in ansamblu si apoi de a identifica daca si ce tip de interventie este necesara (consiliere psihologica, psihoterapie, psihiatrie sau abordare interdisciplinara).
Evaluarea se realizeaza in cadrul a doua sedinte ce au loc in zile diferite: in cadrul primei sedinte, vei primi spre completare cateva instrumente psihologice de autoevaluare a starii tale. In cadrul celei de-a doua parti, va avea loc o discutie cu un psiholog clinician, in care se vor detalia situatiile cu care te confrunti, contextul aparitiei simptomelor prezente, precum si istoricul personal si medical.
Dupa incheierea acestui proces, vei fi directionat catre specialistul care ti se potriveste in cea mai mare masura si care te poate ghida in calatoria spre mai bine.

Afla mai multe despre evaluarea psihologica preliminara

Resurse care te-ar putea ajuta :

Psiholog

Cum-te-poate-ajuta-un-psiholog-online

Cand-sa-ne-facem-griji-pentru-sanatatea-mintala

Psihoterapie individuală – ce este și când este necesară?

Scopul consultatiilor psihiatrice este acela de a identifica posibilele afectiuni medicale care stau la baza starilor negative care afecteaza persoana apropiata tie. In functie de diagnostic, medicul poate prescrie un tratament care sa amelioreze simptomele si care sa o ajute la reluarea ritmului sau obisnuit. In general, cele mai bune rezultate terapeutice se obtin printr-o combinatie intre psihoterapie si tratamentul psihofarmacologic.

Resurse care te-ar putea ajuta :

Când ai nevoie de o consultație de psihiatrie și cum te poate ajuta?

Probleme psihice sau cum ne raportam la tulburarile mintale

In cazul consultatiilor de psihiatrie pediatrica, scopul evaluarii este acela de a analiza stadiul de dezvoltare a copilului, alaturi de a explora eventualele dificultati emotionale sau de comportament ale acestuia.
Observatiile sunt facute prin interactiune directa, prin metode adaptate varstei (jocuri si activitati distractive). De asemenea, medicul analizeaza si relatiile din interiorul familiei (in special a relatiei dintre copil si parintii sai).

Afla mai multe despre consultul psihiatric pediatric.

Resurse care te-ar putea ajuta:

Cand ar trebui sa mergi cu copilul tau la medicul psihiatru pediatru

Atunci cand, din diferite motive, nu ne mai simtim impliniti de anumite aspecte ale vietii noastre, cand trecem prin schimbari majore sau cand starea generala ni se inrautateste fara un motiv clar este firesc sa simtim nevoia de a discuta cu cineva. In acest caz, psihoterapia este necesara pentru a ajuta persoana apropiata tie sa identifice sursa problemelor cu care se confrunti si apoi sa creeze unui plan de a face fata noii situatii. Sedintele individuale sunt, de asemenea, si bune ocazii de autocunoastere si de descoperire a propriilor resurse interioare.
Afla mai multe despre psihoterapie (link).

Resurse care te-ar putea ajuta:

Psihoterapie individuala
Psihoterapie individuala ce este si cand este necesara
Beneficiile psihoterapiei

Consilierea psihologica este indicata in situatii temporare de impas sau care implica schimbari majore. Acest tip de interventie este recomandat daca problemele nu au radacini suficient de profunde incat sa necesite o abordare psihoterapeutica. De asemenea, consilierea psihologica este indicata si pentru persoanele care sunt apropiate de cineva care are o suferinta sau o tulburare psihica si care au nevoie, la randul lor, de sprijin in gestionarea situatiei.
Afla mai multe despre consilierea psihologica .
Resurse care te-ar putea ajuta:

Carti de dezvoltare personala sau de unde ne inspiram
Dezvoltare personala ce este si cum functioneaza

Scopul unei consultatii de psihologie clinica este acela de a analiza starea persoanei apropiate tie in ansamblu si apoi de a identifica daca si ce tip de interventie este necesara (consiliere psihologica, psihoterapie, psihiatrie sau abordare interdisciplinara).

Resurse care te-ar putea ajuta :

Evaluare psihologică clinică – ce este și de ce este necesară?

Este important sa stii ca si in cele mai dureroase sau dificile situatii poti beneficia de sprijin si intelegere. Iar primul pas spre mai bine este acela de a apela la specialisti pregatiti sa te ajute. 

Daca nu esti decis la ce fel de specialist doresti o programare, te ajutam noi, explicandu-ti diferentele:

 

Medic psihiatru
Scopul consultatiilor psihiatrice este acela de a identifica posibilele afectiuni medicale care stau la baza starilor negative care te afecteaza. In functie de diagnostic, medicul poate prescrie un tratament care sa amelioreze simptomele si care sa te ajute la reluarea ritmului tau obisnuit. In general, cele mai bune rezultate terapeutice se obtin printr-o combinatie intre psihoterapie si tratamentul psihofarmacologic.

Psihoterapeut
Atunci cand, din diferite motive, nu te mai simti implinit de anumite aspecte ale vietii tale, cand treci prin schimbari majore sau cand starea generala ti se inrautateste fara un motiv clar, este firesc sa simti nevoia sa discuti cu cineva. In acest caz, psihoterapia este necesara pentru a te ajuta sa identifici sursa problemelor cu care te confrunti si apoi sa creezi un plan de a face fata noii situatii. Sedintele individuale sunt, de asemenea, si bune ocazii de autocunoastere si de descoperire a propriilor resurse interioare.

Consilier psihologic

Consilierea psihologica este indicata in situatii temporare de impas sau care implica schimbari majore. Acest tip de interventie este recomandat daca problemele nu au radacini suficient de profunde incat sa necesite o abordare psihoterapeutica. 

De asemenea, consilierea psihologica este indicata si pentru persoanele care sunt apropiate de cineva care are o suferinta sau o tulburare psihica si care au nevoie, la randul lor, de sprijin in gestionarea situatiei.

 

Psiholog clinician

Scopul unei consultatii de acest tip este acela de a analiza starea ta in ansamblu si apoi de a identifica daca si ce tip de interventie este necesara (consiliere psihologica, psihoterapie, psihiatrie sau abordare interdisciplinara).

Inainte de a incepe un demers terapeutic, este necesara o evaluare initiala, in urma careia specialistii Bellanima vor face recomandarile terapeutice necesare. Evaluarea are loc intr-un mediu prietenos si folosind metode adecvate varstei copilului. De asemenea, aceasta are in vedere inclusiv urmarirea interactiunii cu parintii sau cu ceilalti membri ai familiei, pentru a contura o imagine de ansamblu a situatiei, necesara pentru a face recomandarile terapeutice cele mai potrivite.

Cand cineva drag sufera, este important sa il asiguri de toata sustinerea ta si sa il incurajezi sa vorbeasca cu o persoana pregatita sa il ajute. Poti face acest lucru in mai multe moduri:

• Impartasind propria ta experienta
• Oferindu-i informatii concrete
• Ajutandu-l sa priveasca in perspectiva

Pentru ca tratamentul si/sau terapia sa isi urmeze cursul si sa isi atinga obiectivele, este important ca persoana respectiva sa isi asume acest proces si sa se implice de bunavoie, in momentul in care este pregatita de schimbare. Insa, este bine sa ii fie reamintit din cand in cand faptul ca aceasta este cea mai scurta cale catre mai bine. De asemenea, este important sa ne asiguram ca aceasta primeste cat mai curand sprijinul de care are nevoie. Daca nu este decis la ce fel de specialist doreste o programare, te ajutam noi, explicandu-ti diferentele. Ne poti suna la 0735 151 153 sau poti citi explicatiile ntrebarile dedicate acestui subiect.

Pentru a stabili o programare pentru tine sau pentru altcineva, ne poti suna la 0735 151 153 sau te poti programa online prin telemedicina.

Fiecare client este tratat de specialistul/specialistii care se potrivesc cel mai bine situatiei cu care acesta se confrunta.
Iata cateva repere pentru a intelege diferentele dintre tipurile de specialisti:

Psihologul a absolvit facultatea de psihologie, poate dobandi una sau mai multe competente (psiholog clinician, consilier psihologic) si poate face evaluari psihologice.

Psihoterapeutul poate fi, la baza, un psiholog sau un psihiatru care a trecut printr-un stagiu de specializare (formare) in una sau mai multe abordari psihoterapeutice.
Psihiatrul a absolvit facutatea de medicina si a urmat o perioada de rezidentiat in specialitatea psihiatrie. Este singurul care poate prescrie retete si tratamente medicamentoase pentru tulburari psihice.

Pentru a stabili o programare pentru tine sau pentru altcineva, ne poti suna la 0735 151 153 sau te poti programa online prin clinica virtuala.

Expertiza psihologica este, cel mai adesea, utilizata in scop juridic, vizand persoane implicate intr-un proces, si se face la cererea instantei sau la solicitarea partilor implicate cu scopul de a clarifica unele obiective stabilite de catre judecator, procuror sau avocat. Este o necesitate in sistemele juridice moderne, un demers complex de investigatie care “poate consilia si ajusta” convingerea intima a magistratului. O expertiza psihologica poate fi solicitata pentru evaluarea capacitatii psihice, evaluarea traumei, evaluarea atasamentului copiilor fata de parinti sau pentru evaluarea abilitatilor parentale. Specialistii nostri pot elibera anumite avize sau expertize psihologice pentru copii/adolescenti si adulti. Te rugam sa ne oferi mai multe detalii despre situatia ta contactandu-ne la 0735 151 153.

Este perfect firesc sa simti nevoia sa discuti cu cineva in momentele dificile. Este indicat sa iei in calcul aceasta optiune in situatiile in care resimti o stare interioara neplacuta, de nemultumire, neliniste sau tristete ori o lipsa prelungita de chef. Aceste stari pot avea la baza un motiv pe care il poti identifica (aparent) sau pot aparea „din senin”, fara a avea in mod obligatoriu o cauza declansatoare.
In alte cazuri, apar modificari ale somnului, variatii semnificative de apetit alimentar sau sexual, diverse plangeri psihosomatice (dureri inexplicabile), sau chiar simptome psihice. Poti surprinde la tine insuti/insati aspecte care te nemultumesc, un fel de “nu mai sunt cum eram, ceva se intampla cu mine…”. De asemenea, exista situatii in care cei din jur observa aceste schimbari inainte ca persoana afectata sa isi dea seama de ele.

Sprijinul unui specialist mai este foarte util si cand ne confruntam cu:

· dificultati de relationare (cu mama, cu tata, cu partenerul/partenera, cu copiii, cu seful, cu colegii);
· simptome psihiatrice sau psiho somatice;
· ganduri suparatoare care nu dau pace;
· neincredere in fortele proprii;
· dificultati in jurul separarilor.
Daca simti pur si simplu dorinta de schimbare, de dezvoltare persoanala sau optimizare a vietii in general, colaborarea cu un specialist este binevenita.

La Bellanima, fiecare caz este tratat in mod personalizat, in functie de dificultatile, nevoile, obiectivele si resursele clientului nostru. Astfel, pentru a putea identifica ce tip de interventie este necesara (consiliere psihologica, psihoterapie, psihiatrie sau abordare interdisciplinara), primul pas pe care il recomandam clientilor nostri adulti este evaluarea psihologica preliminara. Aceasta se realizeaza in 2 etape: in cadrul primei sedinte, vei primi spre completare cateva instrumente psihologice de autoevaluare a starii tale. In cadrul celei de-a doua parti, va avea loc o discutie cu un psiholog clinician, in care se vor detalia situatiile cu care te confrunti, contextul aparitiei simptomelor prezente, precum si istoricul personal si medical. Dupa incheierea acestui proces, vei fi directionat catre specialistul care ti se potriveste in cea mai mare masura si care te poate ghida in calatoria spre mai bine.

Nu in mod obligatoriu, insa adesea este necesar ca psihoterapia sa fie insotita de tratament farmaceutic (eliberat de medicul psihiatru, psihoterapeutul nu prescrie tratament medicamentos). Acest lucru are scopul de a reechilibra inclusiv din punct de vedere fizic persoana respective, ajutand procesul terapeutic sa se desfasoare in conditii optime.

Fiecare persoana parcurge procesul terapeutic in ritmul propriu, astfel ca momentul in care starea se amelioreaza difera in fiecare caz. Aceasta ameliorare poate viza fie reducerea simptomelor, fie identificarea de solutii si resurse.

Evaluarea psihologica are scopul de a orienta interventia terapeutica si nu este realizata in vederea intocmirii unui raport pentru client. Concluziile procesului sunt discutate alaturi de client la finalul sedintei cu psihologul clinician.
In schimb, un raport care raspunde unor obiective stabilite initial este intocmit in urma expertizei psihologice, care utilizeaza tehnici si instrumente specifice, in vederea emiterii unei opinii de specialitate asupra persoanei evaluate.

Durata unei sedinte de psihoterapie individuala este de 50 de minute, in functie de formarea specialistului. Consultatiile psihiatrice pot fi de 30 de minute sau de 50 de minute.

Pentru a fi eficiente, sedintele de psihoterapie se desfasoara avand la baza un cadru de lucru si o continuitate in timp; clientul si psihoterapeutul lucreaza impreuna, intr-un efort sustinut. Fiind un proces care depinde de o evolutie intr-un timp anume (mai lung sau mai scurt) rezultatul nu se obtine in urma unei anumite sedinte (fie ca este ea a 5-a sau a 50-a), ci pe parcursul unui intreg proces (al tuturor celor X sedinte).
Mai exact, un psihoterapeut nu ofera „o sedinta” sau „5 sedinte” sau „50 de sedinte”, ci ofera „o psihoterapie” pe care o contracteaza impreuna cu clientul de la inceput (in cadrul sedintelor initiale, preliminare; in unele situatii se fixeaza de la inceput o durata in timp, in altele finalul este neprecizat). Deci, nu vorbim despre sedinte de psihoterapie disparate, razlete, ci despre un parcurs si despre o regularitate si o constanta. Un psihoterapeut cu experienta stie ca pentru a putea avea rezultate cu clientul sau trebuie sa se tina de un anumit proces cu o anumita organizare si planificare in timp.

Durata variaza in functie de complexitatea problemelor cu care se confrunta persoana si de tipul de psihoterapie aplicat: uneori obiectivele sunt atinse in 15 sedinte sau chiar mai putine (cum este cazul terapiei cognitiv-comportamentale), alteori este necesar un proces psihoterapeutic ce poate dura ani (cum este cazul psihanalizei).

Centrul Medical Bellanima nu preia cazuri urgente. Pentru acestea, va rugam sa apelati serviciul de urgenta 112.

Sfaturile si recomandarile terapeutice pot fi oferite doar in urma unei consultatii la unul dintre specialistii centrului, in baza unei programari in cabinet sau prin intermediul clinicii virtuale.”

Un psihoterapeut este deschis si intelegator fata de dificultatile cu care se confrunta persoana din fata lui.

Poti sa ne contactezi oricand pentru a-ti face o programare, in acel moment iti vom putea spune care sunt disponibilitatile specialistilor nostri in cabinet / online sau poti verifica direct programul lor online accesand clinica virtuala.

Da, unii dintre specialistii nostri desfasoara si sedinte online. Ca sa iti faci o programare, creeaza-ti cont in platforma clinicii virtuale si urmeaza pasii din ghidul nostru sau ne poti contacta direct la numarul de telefon  0735 151 153 sau la adresa de email contact@bellanima.ro

Informatiile pe care ni le oferi sunt protejate ca informatii confidentiale, Centrul Medical Bellanima fiind inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 37090.

Prin intermediul planificarii, specialistul aloca un anumit timp, de obicei recurent (de exemplu, intr-o aceeasi zi din saptamana la o aceeasi ora pentru acelasi client), astfel incat demersul terapeutic sa poata avea loc in conditii optime. Pe scurt, specialistul pune la dispozitia clientului sau una sau mai multe ore in agenda sa, deci inchiriaza timp si spatiu (de cele mai multe ori contracost) pe o durata predeterminata sau nedeterminata, pentru a putea crea si a putea garanta in acest fel un loc in spatiu si in timp clientului. Cand clientul/pacientul lipseste, specialistul nu poate lucra in acea ora cu altcineva.

Da, oferim si servicii adresate companiilor. Pentru o oferta personalizata, te rugam sa ne contactezi la numarul de telefon 0735.151.153 sau la adresa de email contact@bellanima.ro.

Ai o intrebare sau o nelamurire ?

Daca aveti întrebari, va rugam sa ne contactați, va vom raspunde la intrebari in cel mai scurt timp.

    Serviciile noastre pot fi oferite atât în cabinet, cât și online. Contactați-ne pentru mai multe detalii.

    0374 554 340

    Luni – Vineri:
    09:00 – 20:00

    Newsletter

    Incepe aici
    close slider

    Ofertă promoțională

    Consiliere psihologica preliminara (2h) - 240 lei


    Primul pas pe care il recomandam clientilor nostri, pentru a intelege ce anume poate fi imbunatatit din punctul de vedere al starii lor interioare, este evaluarea psihologica preliminara (2h) care are un pret special in aceasta luna.

    La Bellanima, fiecare caz este tratat in mod personalizat, in functie de dificultatile, nevoile, obiectivele si resursele clientului nostru...


    Detalii Pachet

    phone