PSIHIATRIE ADULȚI
Scopul intervenției psihiatrice este readucerea persoanei aflate în suferință psihică mai aproape de modul său obișnuit de viață, așa cum era înaintea apariției tulburărilor. Este foarte importantă prezentarea la medicul specialist cât mai devreme după momentul declanșării acestora, pentru un diagnostic corect și începerea unui tratament adecvat.
Pentru ce problematici poți apela la suportul medicilor noștri psihiatri?
- Tulburări anxioase: anxietate generalizată, atacuri de panică, fobii specifice, tulburare de stres posttraumatic (PTSD)
- Tulburări afective: depresie, tulburare afectivă bipolară
- Tulburări obsesiv-compulsive (TOC) și comportamente compulsive
- Tulburări de somn
- Tulburări de alimentație: anorexia nervoasă, bulimia, tulburarea de alimentație compulsivă
- Tulburări de personalitate: tulburare borderline, tulburare de personalitate narcisică, tulburare de personalitate antisocială
- Tulburarea din spectru autist
- ADHD
- Tulburări sexuale și de identitate sexuală
- Tulburări neurocognitive: demență, tulburări de memorie asociate înaintării în vârstă
- Tulburări psihosomatice, în care simptomele fizice sunt influențate de factori psihologici
Ce servicii psihiatrice poți accesa în cadrul clinicii noastre?
- evaluare psihiatrică în vederea stabilirii diagnosticului
- prescriere și monitorizare a tratamentului psihofarmacologic
- consiliere a familiei cu privire la tulburarea diagnosticată în vederea îmbunătățirii abilităților de relaționare intra-familială
- monitorizarea evoluției și ajustarea la nevoie a intervenției terapeutic
În funcție de recomandările medicului, poți accesa și servicii de consiliere psihologică clinică sau servicii de psihoterapie.
Un psihiatru nu doar prescrie medicație
Un psihiatru nu doar prescrie medicație, ci și colaborează îndeaproape cu tine pentru a-ți înțelege starea de bine, factorii declanșatori și metodele prin care poți gestiona mai eficient situațiile dificile.
Pentru asigurarea celei mai potrivite intervenții, ne propunem o abordare integrată, în care medicul psihiatru colaborează, în funcție de caz, cu psihologul clinician și cu psihoterapeutul, personalizând abordarea terapeutică în baza particularităților psihologice si a structurii tale de personalitate.
Managementul tratamentului
Medicii psihiatri pot prescrie medicație ca parte a tratamentului și îți pot oferi o perspectivă medicală asupra tulburării tale. Ei pot oferi consultații și evaluări în scopul clarificării nevoilor tale specifice și se vor asigura că tratamentul este adaptat în orice moment nevoilor curente. De asemenea, îți pot recomanda ședințe de psihoterapie, care vor avea un rol complementar în tratamentul problemelor tale, în multe cazuri această abordare oferind cele mai bune rezultate.
Pentru persoanele care nu au prezentat tulburări psihologice, consultația la psihiatru este recomandată în cel mai scurt timp de la apariția unor astfel de probleme, care se pot manifesta prin insomnii, stări de anxietate, tristețe nejustificată, idei neobișnuite, tulburări de concentrare și memorie.
Programează o consultație
Semne precum stările persistente de tristețe, anxietatea excesivă, atacurile de panică, lipsa de motivație, insomnia sau dificultățile de concentrare nu ar trebui ignorate.
Psihiatrul este specialistul care poate să diagnosticheze corect și să trateze afecțiunile mentale, oferind suport medical și terapeutic pentru a-ți reda echilibrul psihic și emoțional.